kuliahku di UM, bukan di sinetron

“fir, kon nek kuliah yo koyok nang tipi-tipi ngono ta? sawangane uenak ngono kuliah. nang kampus ketemu arek lanang ngganteng tros ngkok podo senenge tros ben dino penggaweane pacaran tok wes. sawangane kok kuliah isine pacaran tok ngono e”, jare (bu)lekku pas nang perjalanan kate nang sendang biru.

glek. aku langsung cegek. kasian banget lekku ini. korban sinetron banget wes. sakno. buru-buru aku mengklarifikasi nek dunia kampus bener-bener gak mirip blas karo sing nang sinetron. tak wara, “haddooohh lek, kenek bujuk tipi pean iku. sinetron iku mbujuk’i tok isine. dapak kuliah koyok ngono lak wenak. wes pokok’e kuliahku gak koyok sing nang tipi-tipi, uadooohh”

asik paleng yo nek kuliah penggaweane mek ketemu arek lanang ngganteng, tros jadian, tros ben dino genda’an tok gak ngreken kuliah. rabi ae wes mesisan. sumpah sinetron iku pembodohan, mbujuk’an tok isine. skenario drama sing kadang-kadang gak mlebu logika nek tak rasak-rasakno.

lha nyatane, kuliahku mbelgendes nggarai sembarange remek. ben dino kuliah ket isuk sampe sore. tugase yo sak gunung. sing RPP lah, sing kelompok’an lah, sing simulasi lah, sing ndolek model pembelajaran efektif, tetek bengek uakeh wes. yo bukane ngersulo rek. sawangane orep kok sambat tok ae. tapi kadang aku mikir nek dunia persinetronan tanah air iku ternyata ngefek’e nemen nang wong-wong jaman saiki. lha yok opo isok gak ngefek nek ben dino sing didelok iku-iku tok ae. sampek mblenger pek.

lha saiki loh cerito sing diangkat nang sinetron yo iku-iku tok ae. arek mlarat njeketek jodohne arek sing sogene pitung turunan gak ngentekno. nek gak ngono yo anak sing dioropno karo wong tuwone. nek gak ngono maneh yo dendam kesumat gara-gara rebutan dunyo nek gak lanangan ta wedok’an. hadah gak mbois blas. gak mendidik blas pek. lha herane, ngono lho yo wong indonesia iku kocik doyane ngemplok sinetron.

sing tak pikirno, yok opo nasipe arek SD jaman saiki nek ket cilik wes dijejeli tayangan-tayangan gosip lah, sinetron percintaan lah, sak kabeh-kabeh’e. lha mosok gak arek SMA gak kuliahan gak kerjoan tokoh’e, mesti tema’e tentang percintaan. rasane koyok gak onok tema liyane. nek aku seh ancen seneng-seneng ae karo cinta-cintaan, soale masio rodok tomboy slengek’an ngene kan aku romantis pek. hahha.. lha tapi masalahe, arek cilik-cilik iku lhoooo… mosok yo arek cilik-cilik disuguhi tayangan sing gak sesuai umure.

kapan yo tipi indonesia gak dibek’i karo gosip? kapan yo tipi indonesia gak dibek’i karo sinetron? jange-jange paleng, nek mbahku perawan maneh. sebagai calon guru SD, yo pastilah aku mikirno tentang arek-arek SD. arek SD iku nek menurute Piaget perkembangan kognitif’e onok nang tahapan operasional konkret. lha segala sesuatunya iku diterimo secara konkret, duduk abstrak. dadi opo sing ben dino didelok iku bakal dadi model dadi contoh gawe de’e. lha nek sing dicontoh ae gak tepak, apane arek SD gak ngglembosi pisan. pengaruhne yo ujung-ujunge nang afektif karo psikomotorik’e si arek SD iku maeng.

lha nek wes koyok ngene, tugase guru SD jelas tambah anteb. secara otomatis guru SD kudu mampu ngekek’i teladan sing apik gawe murid-murid’e. lha nek pengaruh tipi wes nemen, tros gurune dewe yo gak tepak, yo abooottt rek nek duwe cita-cita mencetak generasi penerus bangsa sing handal. yok opo isok handal nek sing dicontoh ae gak tepak. makane iku dadi guru iku beban morale gede. hmm duduk beban seh, tanggung jawab koyok’e lebih tepat’e.

iku maeng tentang pertelevisian indonesia karo arek SD. lha nek kisah cintaku dewe yok opo? yowes ngono iku, butek. suram, ngenes. aku seh saiki gak mikir macem-macem. ndungo ae wes sing akeh. mugo-mugo jodohku tepak. koyok jare umikku, “wes kuliah iku ojok mikir pacaran. nek pacaran isok pedot, tapi nek jodoh iku insya Allah sampek jange sampek mati. ndungo’o, njaluk nang Gusti Allah cek ndang ditemokno karo jodohmu. dadi mari lulus kuliah langsung rabi wes. gak usah mikirno pacaran wes”


hmm…. like this wes mik🙂 *opening, isi, sama closing gak nyambung hwakakka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s